De straatvraag:

Jaap de Neef

Jaap de Neef is job,- hunter en coach. Elke maandag is hij te vinden in Jong Delfshaven, waar hij werkt als bemiddelaar en adviseur voor mensen met een bijstandsuitkering. Daarnaast staat hij altijd open voor een gesprek of advies rondom werkgerelateerde zaken.

Eerst werkte Jaap, dankzij het coronavirus, telefonisch. Dat werkte niet fijn: via de telefoon kun je geen lichaamstaal of expressies lezen: “Je ziet geen expressie in de gezichten: in een fysiek gesprek kun je zien of iemand enthousiast is voor een bepaalde baan”. Sinds drie weken is hij daarom in Jong Delfshaven te vinden, waar hij afspraken heeft met werkzoekenden. Tussen die afspraken door heeft hij ook zeker ruimte voor werkgerelateerde vragen of spontaan advies: “Er is altijd een mogelijkheid: tussen de ingeplande gesprekken kan ik andere mensen spreken”, aldus Jaap. Denk hierbij aan samen naar je cv kijken, of praten over wat voor baan je nu eigenlijk zoekt.

Jaap probeert werkgevers en werknemers binnen de wijk te matchen. Hij heeft een groot netwerk, met contacten in onder andere Spaanse Polders en op de Schiedamseweg. Inmiddels zijn er al een aantal matches gemaakt: drie dames werken in de zorg, een aantal anderen in de productie en ook tussen de bloemen in het Westland is iemand aan de slag gegaan. Met de mensen die samen met Jaap een baan hebben gevonden heeft hij vaak nog contact, om te kijken hoe het gaat en of de baan bevalt. Naast betaalde banen bemiddeld Jaap ook in vrijwilligerswerk. In de wijk zijn veel organisaties en instanties te vinden die naast werknemers ook op zoek zijn naar vrijwilligers. Ook met organisaties uit en rondom de wijk, zoals Havensteder heeft Jaap contact.

Elke maandag ben je van harte welkom in Jong Delfshaven met een werkgerelateerde vraag. Ook heeft Jaap een heleboel tips, die helpen met solliciteren en werk zoeken. Deze zullen binnenkort ook te vinden zijn via onze kanalen. Alvast een voorproefje: zorg dat je goed bereikbaar bent, dat je mailadres en telefoonnummer kloppen, en, heel belangrijk, telefoon aan!