De straatvraag:

Suzanne Hoenderboom

Suzanne Hoenderboom (33, eigenaresse ontwerpbureau @bureaugrotesk) woont sinds 4 jaar @bospoldertussendijken in een koopwoning aan de Mathenesserdijk. Ze vertelt enthousiast over hoe ze hier terecht is gekomen.

Suzanne: “we wilden hier heel graag wonen en zijn briefjes in de bussen gaan doen. Veel huurhuizen in de straat zijn door Havensteder verkocht. Het was nog een wat mindere tijd om je huis te verkopen. We hebben 5-7 huizen bekeken wat een mooie manier was om de buren te leren kennen. Toen zei onze huidige buurvrouw dat haar buurman ging emigreren en dat zijn huis vrij komt. Zo hebben we het voor de markt uit kunnen kopen en helemaal verbouwd. We hebben wel geluk gehad hoor!”

Hoe is het om hier te wonen?

Suzanne: “Er is hier best veel saamhorigheid. We hebben @schiezicht hieronder. Daar werd schaften aan de Schie georganiseerd, twee keer per maand. Buren koken voor buren, dat heb ik ook wel gedaan. Er zijn ook kookworkshops. Iemand had peren ergens vandaan en dan maakten we perenchutney, jam of wijn. Dat ligt nu allemaal stil vanwege corona. Ze willen dat wel op gaan zetten maar met 1,5 meter afstand. (check @Schiezicht voor meer info) Je kan voor 4 euro (2,5 voor een kind) mee eten waardoor er een breed publiek op af komt.”

De straat ziet er ook gezellig uit!

Suzanne: “Onze geveltuin doen we samen met onze buurvrouw. We zijn met een aantal buren bezig om het nog mooier te maken rondom de bomen. Ik heb vorige week van @opzoomermee 100 euro gekregen en 80 plantjes uitgedeeld in de straat. Ik had een kaartjes ontworpen en mijn vriend de tekst geschreven. Vanwege corona wilde ik graag iedereen een hart onder de riem steken.”

Hoe gaat t met je bedrijf nu in deze gekke tijden?

Suzanne: “We zijn kansen aan t pakken. We richtten ons op de culturele sector maar dat ligt nu bijna helemaal stil. We helpen ze nu met livestreams opzetten en werken een nieuw idee uit om ons te richten op sociale maatschappelijke problemen in Nederland. Er zijn kleine dingen waar we mee willen beginnen zoals het afvalprobleem in de wijk.”

Kortom: samen sta je sterk, en met een beetje initiatief maak je van je straat een heerlijke plek om te chillen met je buren!