.    .   

In het programma Veerkrachtig Bospolder-Tussendijken 2028 (Resilient BOTU 2028) staat globaal beschreven aan welke thema’s, op welke manier en op welke plekken (de 3×3 aanpak) in BoTu de komende tien jaar wordt gewerkt. Het doel is over tien jaar de eerste veerkrachtige wijk van Rotterdam te zijn.

De gemeente, marktpartijen of lokale bottom-up initiatieven kunnen dit niet alleen. Veerkrachtig BoTu 2028 is daarom vooral een open programma. Het is een startschot van het proces om samen met iedereen die wil aansluiten aan grote verbeteringen voor BoTu te werken.

Gemeenschapsveerkracht tijdens de coronacrisis

Gemeenschapsveerkracht tijdens de coronacrisis

‘Never waste a good crisis’. Aan het begin van de eerste lockdown ontstonden in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken (BoTu) opvallend snel talrijke initiatieven om buurtbewoners in nood door de COVID-19 crisis te helpen. Hoe kwam die kracht in de wijk zo snel van de grond?

Lees meer
BOTU INITIATIEVEN GEZOCHT!

BOTU INITIATIEVEN GEZOCHT!

Heb jij een idee voor bewoners van Bospolder-Tussendijken, maar geen budget? De Gemeente Rotterdam helpt je graag verder! Het programma Veerkrachtig BoTu 2028 heeft een jaarlijks budget voor initiatieven uit de wijk. Dit budget is beschikbaar voor initiatieven rondom de volgende thema’s:

Lees meer
Vergissingsbombardement Bospolder – Tussendijken

Vergissingsbombardement Bospolder – Tussendijken

Op 31 maart 1943 werd de wijk Tussendijken per ongeluk door de geallieerden gebombardeerd. Het vergissingsmbardement maakte dat 13.000 mensen dakloos werden, maar kreeg na de oorlog nauwelijks aandacht. Het heet daarom het Vergeten Bombardement. De wederopbouw uit het gebied lijkt minstens zo vergeten.

Lees meer
Onderteken de afspraken – en vertel waarom

Onderteken de afspraken – en vertel waarom

In de samenwerkingsovereenkomst (‘SOK’) spreken we af hoe we de komende jaren samenwerken. Beter voor BoTu en beter voor het milieu! Iedereen die wil, kan die afspraken ondertekenen. Doe je mee? Zo doe je dat.

Lees meer
Energiedoelen behalen door te *doen*

Energiedoelen behalen door te *doen*

In onze wijk werken we aan een overgang naar duurzame energie die ook iets oplevert voor bewoners van BoTu. In de SOK (samenwerkingsovereenkomst) staan afspraken over hoe we dat doen. We beginnen met vijf projecten. Dat worden er meer. Iedereen kan een project starten.

Lees meer
Energie in en met de wijk

Energie in en met de wijk

Beter voor BoTu en beter voor het milieu. Met zijn allen willen we de overgang naar duurzame energie steeds makkelijker en betaalbaar maken voor alle bewoners van Bospolder Tussendijken. In de samenwerkingsovereenkomst (‘SOK’) spreken we af hoe we de komende jaren samenwerken.

Lees meer
Bosbode. Nieuws uit Bospolder.

Bosbode. Nieuws uit Bospolder.

Bosbode is een uitgave van bewoners van Bospolder en wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam. Ook bijdragen aan de Bosbode? Laat van je horen en stuur een mail naar bosbodebuurtnieuws@gmail.com.

Lees meer
De Bospoldervos staat er!

De Bospoldervos staat er!

Begin mei is de gigantische vos op de Schiedamseweg vlakbij het Marconiplein geplaatst. De vos wordt nu geschilderd en na verwachting gaat de hekken eromheen rond 1 juni weg. Aanleiding voor dit kunstwerk is de revitalisering van de Schiedamseweg. Het proces om tot een keus te komen voor beeldende kunst begon al in 2016.

Lees meer

7 days ago
In de week van 26 september t/m 3 oktober 2021 vindt voor de tweede keer het wijkfestival Gezond Verstand plaats. Meer informatie vind je via de #linkinbio! https://t.co/4tJ5lmNy7D BospolderT photo
1 week ago
#WIJZIJNBOTU! Oproep: heb jij een hele leuke foto van Bospolder-Tussendijken? En kun je niet wachten om deze te delen met ons? Gebruik dan de tag #wijzijnbotu en wie weet zie jij je kiekje wel terug in de BoTu Buurtkrant Herfsteditie! 📸 https://t.co/LeZEVP3Qip BospolderT photo
1 week ago
Poëzie langs de Schie! Loop je mee? 🚶🏻‍♀️ https://t.co/0yax7Rh5Ta BospolderT photo
1 week ago
TERUG VAN WEGGEWEEST 🎉 na de zomerstop zijn we weer begonnen met de BoTu Updates! Wil jij deze toffe maandelijkse nieuwsbrief ook in je inbox?! Meld je aan via de #linkinbio! https://t.co/IgiBOmLb41
1 week ago
Al 26 jaar woont Jacques Stoppeleburg (86) in de Gijsingflat. Dhr. Stoppelenburg is een bekend gezicht uit de wijk. 20 jaar is hij voorzitter van de bewonersvereniging, maar volgend jaar stopt hij daarmee. 'Ik ben nu 86 dus het wordt wel tijd.' Lees zijn verhaal op insta/fb! ⁠ https://t.co/7yF0tySL0U BospolderT photo
2 weeks ago
Even voorstellen..

Sherandel Rosa (37) is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij is opgegroeid in Rotterdam Zuid en woont sinds 2,5 jaar in BoTu. Sinds 1 augustus is hij aan de slag als Projectleider Jeugd en we stellen hem dan ook graag aan je voor.

Lees verder via onze fb! https://t.co/3W6YpiFWKv
BospolderT photo

 

Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken16 hours ago
Er wordt teveel brood weggegooid. Ook komt brood te vaak terecht in de openbare ruimte en parken met alle gevolgen van dien. Donderdag 23 september gaat kunstenares Hieke Pars een broodspoor maken van weggegooid brood door het Park 1943 in Bospolder-Tussendijken. In het Park 1943 verzamelt de kunstenares in de kunstactiviteit VerPlaatsEn weggegooid brood, het brood wordt gedroogd en met speelse en confronterende handelingen aan het Park ‘terug’ gegeven. Van 14.00-16.00 uur. Het kuntsproject wordt ondersteund door het makersloket van de Stichting Droom en Daad.
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken6 days ago
DE GROENE UITAGENDA VAN ROTTERDAM E.O.
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken7 days ago
In de week van 26 september t/m 3 oktober 2021 vindt voor de tweede keer het wijkfestival Gezond Verstand plaats. Op veel plekken in Delfshaven, bundelen verschillende wijkinitiatieven de krachten, om kennis en ervaringen te delen en te laten zien wat je zelf kunt doen om mentaal gezond te blijven. Je kunt tijdens deze week meedoen met allerlei (gratis) activiteiten en workshops. Meer informatie vind je op: http://festivalgezondverstand.nl
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken1 week ago
#WIJZIJNBOTU! Oproep: heb jij een hele leuke foto van Bospolder-Tussendijken? En kun je niet wachten om deze te delen met ons? Gebruik dan de tag #wijzijnbotu en wie weet zie jij je kiekje wel terug in de BoTu Buurtkrant Herfsteditie! 📸
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken1 week ago
Doe je mee? 🌱

 

RARKO: MIJN WIJK, GEBOREN EN GETOGEN IN DELFSHAVEN !

Ivan Words, spoken word artist, verwoordt het Veerkrachtig BoTu programma mooi in zijn gedicht.

 

Het programma verwelkomt iedereen die wil aansluiten.
Samen maken we BoTu. Doet u mee? Meld u aan via www.gobotu.nl