.    .   

In het programma Veerkrachtig Bospolder-Tussendijken 2028 staat globaal beschreven aan welke thema’s, op welke manier en op welke plekken (de 3×3 aanpak) in BoTu de komende tien jaar wordt gewerkt. Het doel is over tien jaar de eerste veerkrachtige wijk van Rotterdam te zijn.

De gemeente, marktpartijen of lokale bottom-up initiatieven kunnen dit niet alleen. Veerkrachtig BoTu 2028 is daarom vooral een open programma. Het is een startschot van het proces om samen met iedereen die wil aansluiten aan grote verbeteringen voor BoTu te werken.

Download hier het Programma Veerkrachtig BoTu 2028
Download here the brochure: RESILIENT BOTU 2028

De Bospoldervos komt eraan!

De Bospoldervos komt eraan!

Voorjaar 2020 verschijnt een gigantische vos op de Schiedamseweg vlakbij het Marconiplein. Dit enorme beeld van tien meter hoog en zestien meter lang is van kunstenaar Florentijn Hofman. Na een uitgebreide consultatieronde met ondernemers en bewoners van de Schiedamseweg en omgeving werd zijn beeld uitgekozen.

Lees meer
Hoe ver zijn de 7 teams met hun plannen voor BoTu?

Hoe ver zijn de 7 teams met hun plannen voor BoTu?

Op woensdag 12 februari a.s. van 17.00 – 21.00 uur presenteren de 7 teams van Social Impact by Designhoe ver zij nu zijn met hun plannen voor BoTu. U bent de hele avond van harte welkom. Mocht dat niet lukken, dan vragen wij u te blijven bij één blok presentaties. Hiermee voorkomen we dat er tijdens de presentaties mensen in en uitlopen.

Lees meer
Powergarden De Schans

Powergarden De Schans

Powergarden De Schans is zaterdag 29 november 2019 officieel geopend door burgemeester Aboutaleb. Onder het toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers hield hij een korte toespraak en plantte een olijfboom. Ook nam hij ruim de tijd om te praten met de zichtbaar genietende bewoners en belangstellenden. De tuin ligt naast het woonzorgcentrum aan de Jan Kruijffstraat.

Lees meer
Kledingbank Tussendijken

Kledingbank Tussendijken

Net over de grens van het Coolhaveneiland is Past gehuisvest. In deze vintage-kledingzaak vinden we naast tweedehands pareltjes ook Stichting Kledingbank Rotterdam. Deze stichting voorzag afgelopen jaar ruim 3600 mensen van een winter,- of zomer-garderobe. Al deze mensen kwamen langs bij de winkel aan de Oostkousdijk, om hier broeken, truien, jassen en rokken uit te zoeken.

Lees meer
Eerste bewonersbijeenkomst BoTu duurzaamheid geslaagd

Eerste bewonersbijeenkomst BoTu duurzaamheid geslaagd

Ruim 100 geïnteresseerde bewoners kwamen af op de eerste bewonersbijeenkomst met onder andere energiesafari’s, een energiemarkt en de Green Make Over in Pier 80. In mei ontvingen bewoners uit BoTu al een brief over de gebiedsaanpak aardgasvrij die in BoTu vorm krijgt.

Lees meer
UITNODIGING VERHALENCAFE BOTU 12 december, 16.30 – 18.30 in Pier 80

UITNODIGING VERHALENCAFE BOTU 12 december, 16.30 – 18.30 in Pier 80

Met ‘de Wijkcollectie’ volgt Museum Rotterdam opvallende verhalen van bewoners en initiatieven in Bospolder Tussendijken. Museum Rotterdam verzamelt deze verhalen samen met de wijkbewoners. Zij weten namelijk wat en wie belangrijk is in hun omgeving.. Hierbij nodigen we je van harte uit voor het eerste Verhalencafé van ‘De Wijkcollectie – Verhalen uit BoTu’. Luister naar inspirerende verhalen, muziek, spoken word en deel jouw eigen verhaal!

Lees meer

16 hours ago
Help mee een 100-jarige dame te feliciteren. Stuur een kaartje. Adres hieronder.

Ook als je niet in de buurt woont. Nog leuker!

https://t.co/xFVWykrmW6 https://t.co/IgwP4VQU6P
BospolderT photo
Marc van Naamen @MarcvanNaamen
Stuur een kaartje aan een 100-jarige dame! De actie van Nazija heeft het @RDStad AD gehaald. En er kunnen nog veel meer kaartjes bij. Stuur iets. Leuk!

Nazija brengt ze zelf langs.

100-jarige
R. Manzstraat 80
3026TV Rotterdam

Ook als je niet in @rotterdam woont. Nóg leuker! https://t.co/eKK9obYscU
3 weeks ago
BoTu: De feestelijke opening van het sportparkje nabij de Kuipersstraat en Blokmakerdwarsstraat gaat NIET door, als gevolg van het coronavirus. Het parkje wordt deze week echter wel afgemonteerd. Je kunt er dus wel even lekker sporten! https://t.co/0571BePwHt BospolderT photo
1 month ago
Onze vrienden van de #BoTu12 en een delegatie van Botu-schooldirecteuren op werkbezoek naar Parijs. Ze gaan daar kennis en inspiratie op doen bij veerkrachtige scholen en local communities. Ondertussen bouwen ze tegelijk aan hun (en onze) eigen BoTu community.

#rdamcs #toparis https://t.co/ckOjFlUlHX
BospolderT photo

 

Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken6 hours ago
Als je je binnen verveelt; leer vogels spotten!
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken15 hours ago
BOTU IN DUBIO: Je moet alles hamsteren in de supermarkt zonder sorry te zeggen, of je moet de rest van de quarantaine in een tent uitzitten. Wat kies jij? Deel je keuze in de comments!

Illustratie door Yvet Ellenkamp
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken16 hours ago
Gooi geen (nooit!) troep op straat en spreek mensen aan die dat wel doen! Please.

2e Paasdag (ma 13/4) wordt geen vuil opgehaald. Stadsbeheer komt de dag erna (14/4). Ook milieuparken zijn dicht.
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken18 hours ago
Door het Coronavirus zijn we opeens veel meer thuis. Het is niet gek dat er dan meer spanningen ontstaan. Bied daarom een helpende hand waar dat kan. Thuis, maar ook bij vrienden of buren.
Gaat het toch niet goed, bel dan:
📞 Veilig Thuis 0800 -2000 of
📞 Noodsituatie: 112
Bospolder-Tussendijken
Delfshaven Helpt
Door het Coronavirus zijn we opeens veel meer thuis. Het is niet gek dat er dan meer spanningen ontstaan. Bied daarom een helpende hand waar dat kan. Thuis, maar ook bij vrienden of buren. Gaat het toch niet goed, bel dan: 📞 Veilig Thuis 0800 -2000 of 📞 Noodsituatie: 112
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken2 days ago
Het (dak)ParkRestaurant heeft een mooie boodschap op de gevel staan! #staystrong #metelkaarvoorelkaar #bospoldertussendijken
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken2 days ago
Niet vergeten! Een kaartje voor een dame die 100(!) wordt in Botu. Stuur er een en maak haar blij. Nazija verzamelt ze en levert ze af. Effe doen. Is lief. Zeker nu.

Postadres:
100-jarige
R. Manzstraat 80
3026TV Rotterdam
Bospolder-Tussendijken
Marc van Naamen - Delfshaven
Nazija wil graag 100 kaartjes kunnen bezorgen bij een 100-jarige dame in #BoTu. Luister naar haar oproep en probeer maar te eens weigeren dan. Het adres is: Huis van de Wijk Pier80 Rosener Manzstraat 80 3026TV Rotterdam Nazija gaat ze zelf bezorgen bij de jarige jet. Help haar en bezorg iemand een supermooi cadeau! Uit het hart. #samenmakenwebotu Delen is #lief

 

RARKO: MIJN WIJK, GEBOREN EN GETOGEN IN DELFSHAVEN !

Ivan Words, spoken word artist, verwoordt het Veerkrachtig BoTu programma mooi in zijn gedicht.

 

15 hours ago
  • 13
  • 0
15 hours ago
  • 5
  • 0
16 hours ago
  • 12
  • 0
2 days ago
  • 25
  • 0
3 days ago
  • 28
  • 1

Het programma verwelkomt iedereen die wil aansluiten.
Samen maken we BoTu. Doet u mee? Meld u aan via www.gobotu.nl