.    .   

In het programma Veerkrachtig Bospolder-Tussendijken 2028 staat globaal beschreven aan welke thema’s, op welke manier en op welke plekken (de 3×3 aanpak) in BoTu de komende tien jaar wordt gewerkt. Het doel is over tien jaar de eerste veerkrachtige wijk van Rotterdam te zijn.

De gemeente, marktpartijen of lokale bottom-up initiatieven kunnen dit niet alleen. Veerkrachtig BoTu 2028 is daarom vooral een open programma. Het is een startschot van het proces om samen met iedereen die wil aansluiten aan grote verbeteringen voor BoTu te werken.

De Bospoldervos staat er!

De Bospoldervos staat er!

Begin mei is de gigantische vos op de Schiedamseweg vlakbij het Marconiplein geplaatst. De vos wordt nu geschilderd en na verwachting gaat de hekken eromheen rond 1 juni weg. Aanleiding voor dit kunstwerk is de revitalisering van de Schiedamseweg. Het proces om tot een keus te komen voor beeldende kunst begon al in 2016.

Lees meer
Gezocht: Beheerder wijkpand Jong Delfshaven

Gezocht: Beheerder wijkpand Jong Delfshaven

Wij zijn op zoek naar een initiatiefrijke aanpakker die zorgt voor een gastvrije en prettige werkplek voor bewoners, organisaties en ambtenaren van de gemeente. Woon jij in Bospolder-Tussendijken en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is deze werkplek misschien wat voor jou!

Lees meer
Hoe ver zijn de 7 teams met hun plannen voor BoTu?

Hoe ver zijn de 7 teams met hun plannen voor BoTu?

Op woensdag 12 februari a.s. van 17.00 – 21.00 uur presenteren de 7 teams van Social Impact by Designhoe ver zij nu zijn met hun plannen voor BoTu. U bent de hele avond van harte welkom. Mocht dat niet lukken, dan vragen wij u te blijven bij één blok presentaties. Hiermee voorkomen we dat er tijdens de presentaties mensen in en uitlopen.

Lees meer
Powergarden De Schans

Powergarden De Schans

Powergarden De Schans is zaterdag 29 november 2019 officieel geopend door burgemeester Aboutaleb. Onder het toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers hield hij een korte toespraak en plantte een olijfboom. Ook nam hij ruim de tijd om te praten met de zichtbaar genietende bewoners en belangstellenden. De tuin ligt naast het woonzorgcentrum aan de Jan Kruijffstraat.

Lees meer
Kledingbank Tussendijken

Kledingbank Tussendijken

Net over de grens van het Coolhaveneiland is Past gehuisvest. In deze vintage-kledingzaak vinden we naast tweedehands pareltjes ook Stichting Kledingbank Rotterdam. Deze stichting voorzag afgelopen jaar ruim 3600 mensen van een winter,- of zomer-garderobe. Al deze mensen kwamen langs bij de winkel aan de Oostkousdijk, om hier broeken, truien, jassen en rokken uit te zoeken.

Lees meer
Eerste bewonersbijeenkomst BoTu duurzaamheid geslaagd

Eerste bewonersbijeenkomst BoTu duurzaamheid geslaagd

Ruim 100 geïnteresseerde bewoners kwamen af op de eerste bewonersbijeenkomst met onder andere energiesafari’s, een energiemarkt en de Green Make Over in Pier 80. In mei ontvingen bewoners uit BoTu al een brief over de gebiedsaanpak aardgasvrij die in BoTu vorm krijgt.

Lees meer

12 hours ago
Ziet er goed uit! Meld jij je nog aan voor de Zomercampus 2020? https://t.co/59etqfJjk3
BospolderT photo
Zomercampus010 @zomercampus010
De hoodies voor de goodiebags worden klaargestoomd! Looking good @Madeinrttrdm @KLUPPsportswear!🤩 #Zomercampus010 https://t.co/CiCcXeXtwt
12 hours ago
Ga je ook een (digitaal) ommetje maken? https://t.co/JjXIUfXsG5
BospolderT photo
BoTu Bazar @BotuBazar
Zin in een wandeling door een verborgen tuin? Het kan nu virtueel! Check de pagina van Verborgen Tuinen Rotterdam. Ga snel spieken! https://t.co/awzSphUUen

#SamenMakenWeBoTu #SamenMakeWeDeWijk #BoTu #BoTuRotterdam #BoTuBazar #DenkMee #Tuinen #FestivalOnline #VirtueelWandelen https://t.co/8khup25JB7
2 days ago
Non-stop frietjes of elke avond ABBA? 🤷🏼‍♀️ Laat je ons je keuze weten?

#bospoldertussendijken #botu #dubio #rotterdam #illustratie #keuzestress

Illustratie door Sanne van der Meij https://t.co/DvpgEwuMmc
BospolderT photo
2 days ago
De opening van de Bospoldervos was een groot succes! Kijk op onze instagram of facebook voor alle foto's.
#vos #rotterdam #opening #botu #florentijnhofman foto's door Yvet Elisabeth ^ye https://t.co/xIRMR22dQr
BospolderT photo
2 days ago
“MOOIER DAN DE MARKTHAL”: Vandaag was de ‘opening’ van de Bospoldervos! Een beetje regenachtig, maar daar werd het niet minder leuk om. Onder andere de kunstenaar zelf, Florentijn Hofman, ondernemers van de… https://t.co/gB1C0qqQdO
3 days ago
Gluren bij de M4H-buren aan de andere kant van het Dakpark? #buren #botu #bospoldertussendijken #dakpark https://t.co/BAhw6gegH0
BospolderT photo
M4HRotterdam @M4HRotterdam
Kennismaken met het Makers District? 👋 Vanaf juli starten we weer met de rondleidingen voor groepen van maximaal 10 personen! 👉
https://t.co/8NaMITn737 #rdm #rdmrotterdam #m4h #inm4h #rotterdam https://t.co/a9W1Na9gjo

 

Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken11 hours ago
Huis In De Lucht live gemist? Je kunt ook terugkijken via Youtube! Huis In De Lucht is een online televisiezender voor en door buurtbewoners uit Delfshaven, met beeld, geluid, verhalen en muziek.
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken12 hours ago
Ook te spotten in Delfshaven! Heb jij al een rondje stad gefietst?
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken2 days ago
Non-stop frietjes of elke avond ABBA? 🤷🏼‍♀️ Laat je ons je keuze weten? 👍🏽 voor de stapel patatjes, ❤️ voor de gouden keeltjes!

Illustratie door Sanne van der Meij
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken is bij Marconiplein.2 days ago
“MOOIER DAN DE MARKTHAL”: Vandaag was de ‘opening’ van de Bospoldervos! Een beetje regenachtig, maar daar werd het niet minder leuk om. Onder andere de kunstenaar zelf, Florentijn Hofman, ondernemers van de Schiedamseweg en wethouder Barbara Kathman kwamen aan het woord. De wethouder vertelde met trots over de symboliek van de vos; een poort bieden naar het dakpark en een entree naar een van de mooiste winkelstraten in Rotterdam. Tevens werd de nieuwe shopping-guide, bedoeld om heel Nederland naar Rotterdam te trekken tijdens deze opening gelanceerd; mét de iconische vos op de voorkant. Aan kinderen van de Nicolaasschool werd gevraagd wat zij dachten dat er in het tasje zat; het antwoord was overduidelijk WC-papier. Na een paar wilde gokken van de scholieren over het gewicht van de vos (zo tussen de 20 en 1000 kg in) deed de kunstenaar uit de doeken hoeveel het was. Wil je zelf ook een gokje wagen? Check dan onze stories!
Foto's door @yvetelisabeth
#vos #bospolderbos #florentijnhofman @florentijnhofman #botu #rotterdam #schiedamseweg #bospoldertussendijken @ Marconiplein
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken3 days ago
Verhalen uit BoTu! Een website vol interviews, verhalen en foto's van en door BoTu-bewoners!
Bospolder-Tussendijken
Bospolder-Tussendijken4 days ago
Sculpturen in buurttuin en op het Dakpark
Misschien heb je het al gezien? Sinds gisteren staan er enkele prachtige beelden op het Dakpark. De sculpturen maken onderdeel uit van beeldenroute ‘Let’s Get Physical’ van AVL Mundo (Studio Van Lieshout). Aan de hand van ruim dertig grote beelden biedt ‘Let’s Get Physical’ bewoners en bezoekers de mogelijkheid om het Merwevierhavengebied (M4H) te leren kennen. De beelden zijn van 18 juli tot 4 oktober 2020 op het Dakpark en 12 andere locaties te bewonderen.

Meer informatie en een volledige routekaart met alle beelden vind je hier: www.avlmundo.org/whatson/

 

RARKO: MIJN WIJK, GEBOREN EN GETOGEN IN DELFSHAVEN !

Ivan Words, spoken word artist, verwoordt het Veerkrachtig BoTu programma mooi in zijn gedicht.

 

Het programma verwelkomt iedereen die wil aansluiten.
Samen maken we BoTu. Doet u mee? Meld u aan via www.gobotu.nl