Aanpak Schiedamseweg: de gevels krijgen een opknapbeurt

Het opknappen van de gevels is een belangrijk onderdeel van de aanpak van de Schiedamseweg. Vorig jaar is goed gekeken naar de kwaliteit van alle gevels. Er bleek veel achterstallig onderhoud. De financiering is inmiddels rond: er is geld om de gevels bloksgewijs aan te pakken.

Op de Schiedamseweg komen vier bouwstijlen samen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de hele winkelstraat straks één uitstraling heeft. Bij de gevelaanpak wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bouwstijlen en de originele gevelelementen. Eerst gaat de uitbundige reclame weg en krijgt iedereen eenzelfde type reclamebord. Ook verdwijnen de rolluiken uit het straatbeeld. Tenslotte komen de zonwering en de verlichting aan de beurt. Eigenaren van de panden kunnen aankloppen bij de Stimuleringsregeling. Ondernemers hebben recht op subsidie; de gemeente verwacht in ruil hiervoor dat zij ook zelf een investering doen.

Pilot

De gevelaanpak start met een pilot van de panden links naast de McDonalds, van nummer 65 t/m 79. Voor dit blok is het vergunningentraject al rond. De puien worden volledig vervangen. De nieuwe puien zijn al besteld, de planning van de aannemer is bijna afgerond. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden nog dit kwartaal starten. Na de zomer rollen we de aanpak uit naar de rest van de Schiedamseweg. Het eerstvolgende blok dat aan de beurt komt, is het deel tussen bloemenhandel Peperzak en de belwinkel op de hoek bij de Grote Visserijstraat.

Nog vragen?

Heb je een vraag over de vergunningen, het verwijderen van de rolluiken of de wetgeving over reclame-uitingen? Neem dan contact op met de bouwinspecteur: sa.soemosoekhan@rotterdam.nl