Bewoners en ondernemers uit Schans-Watergeus, laten we samen een deel van die leegstaande, donkere ramen van het Schansblok in de Watergeusstraat versieren en verlichten! Wat we willen? De Watergeusstraat in de donkere maanden omtoveren tot een toneel van sfeervolle winterse lichtkunst. 

De panden van Havensteder in de Watergeusstraat worden vanaf eind 2017 tot eind 2018 gerenoveerd en staan daarom al voor een groot deel leeg. Bij elkaar gaat het om zes portieken, vooral in de buurt van de 1e Schansstraat. Een straat vol donkere lege panden heeft een sombere uitstraling en voelt soms onveilig. Om dat tegen te gaan willen we de panden tijdens de renovatie werkzaamheden omtoveren tot een plek waar creativiteit floreert en waar buurtbewoners prettig door een landschap van licht en gezelligheid kunnen lopen. Dit pauzelandschap zorgt voor een beter straatbeeld – en daar gaat het om.

Lichtfestijn

Rondom het thema ‘winter’ vragen wij kunstenaars, ondernemers en bewoners de komende weken aan de slag te gaan. De kleuren, het materiaal en de beelden zijn afgestemd zodat de straat een geheel vormt. We hebben naar een concept gezocht waar je niet veel werk aan hoeft te hebben maar waarvan het uiteindelijke resultaat maximaal effect geeft. Er zijn ramen beschikbaar om te adopteren. Ook kinderen in de buurt worden benaderd om ramen in te vullen. Wij bieden kant-en-klaar pakketten, waar je zelf invulling aan kunt geven. Het is een mooie gelegenheid om jezelf te presenteren.

Doe mee!

Maak iets moois uit de leegte. Voeg iets toe aan je omgeving en doe mee! Het initiatief moet meer opleveren dan wat knip- en plakwerk. Het geheel zal een sfeervol lichtfestijn zijn. Wil je een raam adopteren en vormgeven? Neem contact met ons op.

Opening

Het lichtfestijn is onderdeel van de inmiddels 3e editie van de Watergeus Wintermarkt die in de 1e Schansstraat wordt gehouden op 16 december. De officiële opening van het lichtfestijn vindt plaats om 17.00 uur.

Planning

  • 6 november – 13 december: ramen/installaties ontwerpen
  • Van 13-15 december inrichten van de panden
  • 16 december: opening

Meer info: Madelon Stoele info@madelonstoele.nl. Of loop even binnen bij Studio Delfshaven aan de Watergeusstraat 53B.

Dit project wordt ondersteund door de gemeente Rotterdam en Havensteder.