Het was zo’n heerlijke tropische dag. Op 31 mei kwamen bewoners, professionals, ondernemers en initiatiefnemers bij elkaar op de BoTu-dag. Sindsdien is iedereen weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wijk. En wat gebeurt er veel! Een korte terugblik op deze zomerse woensdag.

Er kwam goed nieuws vanuit het team – uitvoeringsagenda over zichtbare resultaten: voor een kluswoning op de Mathenesserweg waren er laatst maar liefst 34 gegadigden; de eerste ‘waterstrepen’ op het Visserijplein zijn een feit, ze zijn gezet; Makerdam in de Spanjaardstraat is geopend en in Schans-Watergeus zijn er 18 woningen opgeleverd.

Zeepkist nieuwtjes

Op de zeepkist dit keer:

* De winnaars van de uitvraag voor de verduurzaming van de Mathenesserflats; de Spetterflat door tussentuin, Rain(a)Way en WijkTV!

* De ontwikkelingen in de Schans-Watergeus buurt; de gemeente heeft de Abrikoos opgekocht voor ontwikkeling en de straten worden vergroend door Hieke Pars en Creatief Beheer. Met eindelijk een buurtschuur voor het gebiedje!

* De aankondiging van cursussen en workshops rondom ondernemerschap, next economy en evenementen van lokale initiatieven in het netwerk van West Practice.

* Wat is allemaal te doen in de wijk deze zomer? Park 1943Dakpark RotterdamStichting-JOZ en Zowel Delfshaven hebben een mooie programmering op parken en pleinen, met name voor de jeugd!

Volgende BoTu-dag. Wees erbij!

De volgende BoTu-middag is op 25 oktober. Zet het alvast in je agenda. Ook dan ben je welkom vanaf 16:30 uur in het Centraal Station voor Jong Delfshaven en West Practice aan de Rösener Manzstraat 57 (locatie nog onder voorbehoud).