In bibliotheek Delfshaven is op 3 oktober om 14.00 uur het kindertheaterstuk ‘Buurman en Buurvrouw’ te zien. De voorstelling, over de vriendschap tussen twee heel verschillende buren, maakt deel uit van de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek, waarvan het thema dit jaar ‘vriendschap’ is.

Buurman woont in een huis, hij heeft zijn natje en zijn droogje en doet de dingen altijd op dezelfde manier. Op een dag komt er een buurvrouw naast hem wonen en zij doet alles anders. Wat moeten ze tegen elkaar zeggen? Vanuit de tuintjes verzorgen ze hun bloemen, voeren de vogels en gluren ze naar elkaar zonder een woord te wisselen. Wie zegt er het eerst gedag? Zouden ze vrienden kunnen worden?

Een prikkelende familievoorstelling met een bijzondere decor gemaakt van karton en gespeeld door Theatergroep Koeterwaals. Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben.

Bibliotheek Delfshaven is te vinden in Pier 80 aan de Rösener Manzstraat.

De toegang is gratis en een toegangsbewijs kun je halen aan de balie van de bibliotheek Delfshaven of via  www.bibliotheek.rotterdam.nl