Op 29 juni jl. is de pilot Buurt Goud gestart. Buurt Goud is een opleiding voor nieuwe creatieve producenten in Delfshaven. Tijdens de pilot bezoeken jongeren festivals en culturele instellingen en gaan in gesprek met managers en makers.

In tien bijeenkomsten leren de jongeren wat er bij het organiseren van een evenement komt kijken. Ook: hoe je slim kunt plannen, wat je passies en drijfveren zijn, hoe je jezelf presenteert en hoe je media kunt inzetten om je verhaal te vertellen aan een groter publiek. Dora Borst, initiatiefnemer van het project: ‘De eerste bijeenkomst was een succes! We zijn gestart met zes deelnemers, waarvan één vrouwelijke. Het eerste college kregen de jongeren van Pim Kipp, directeur van Metropolis Festival. Geen suffe Power Point in college banken, maar een inspirerend verhaal van een frisse directeur op het evenemententerrein in het Zuiderpark. Op die plek zijn de jongeren meteen ook aan de slag gegaan als vrijwilligers.’

Buurt Goud is een samenwerking tussen Concept Circus, het uitvoeringsprogramma Bospolder-Tussendijken, West Practice en Zowel Delfshaven. Alle colleges en bezoeken aan festivals en culturele instellingen starten vanuit Schiezicht, Mathenesserdijk 272B. Meiden kunnen zich nog aansluiten.

 Meer weten? Mail naar Dora Borst van Buurt Goud