Begin september heeft Dakpark Rotterdam de VHG Groenprijs gewonnen. Drie voorstellen waren genomineerd voor de ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder kan uitgroeien. De jury sprak vol lof over Dakpark Rotterdam, het grootste openbare park op een dak van Europa: “Groen is gezond en een groen dak bespaart energie én draagt bij aan een klimaatbestendige stad. Het groen verbindt bovendien de mensen die er wonen. Door het ‘van de wijk’ te maken is dit een duurzaam succes”, aldus het juryrapport.

Manon Nagelkerken nam de prijs én de ‘samen groen doen wisselbokaal’ in ontvangst. Wat dit betekent? ‘We ontvangen een bedrag van €1000,- en ondersteuning van branchevereniging VHG dat ons zal helpen het Dakpark verder te ontwikkelen. Dit doen wij natuurlijk niet alleen maar samen met overheid, Gemeente, Hoek Hoveniers, onze medewerkers en natuurlijk al onze vrijwilligers. Een ware erkenning voor iedereen die zich al jaren inzet om het Dakpark te maken tot wat het nu is én mee helpt het Dakpark elke dag mooier, beter en fijner te maken!’ (bron: website Dakpark)

Het Dakpark is het resultaat van een bewonersinitiatief dat ongeveer 18 jaar geleden ontstond. Samen met de stad en projectontwikkelaars heeft de buurt het park ontworpen. Sindsdien zetten bewoners zich blijvend in voor een veilig, mooi, schoon en gezellig park.

VHG, branchevereniging voor hoveniers en groenvoorzieners, ziet dat steeds meer burgers betrokken zijn bij hun buurt. VHG pleit ervoor om groene buurtprojecten een samenwerking tussen burgers, gemeente en groene ondernemers te laten zijn. De prijs werd op 5 september, tijdens Duurzame Dinsdag, uitgereikt in Den Haag.