Marijke Hof is sinds enkele maanden de tweede gebiedsnetwerker in Bospolder-Tussendijken. Zij is druk bezig om een netwerk op te bouwen en de wijk te ontdekken.

Wat doet een gebiedsnetwerker?

Als gebiedsnetwerker ben je de schakel tussen wijk en gemeente. Ik leg verbindingen tussen mensen onderling of tussen mensen en initiatieven in de wijk. Ook ben ik het eerste aanspreekpunt voor bewoners, organisaties, professionals en ondernemers.

Wat kun je voor ondernemers betekenen?

Als vertegenwoordiger van de gemeente kunnen ondernemers bij mij terecht met vragen over regelgeving en de buitenruimte. Of met initiatieven die zij voor de buurt willen opstarten. Ook neem ik deel aan het Keurmerk Veilig Ondernemen-overleg, daar mogen ondernemers mij altijd even aanspreken.

Wat vind je van deze wijk?

De wijk is leuk en levendig door al die verschillende culturen. Het aantal activiteiten en initiatieven ligt heel hoog, dat vind ik positief. Op het gebied van schoon valt er nog veel te verbeteren. Daar ben ik eigenlijk wel van geschrokken. Bewoners hebben hier zelf invloed op. Mensen die rondom schoon iets willen organiseren kunnen mij altijd bellen of mailen!