Het ziet er uit als een feestje. En dat is het ook! Er zijn ballonnen, slingers en er is taart en chocolade. Vandaag, op 25 oktober, worden de schoonmakers uit de wijk door Joop den Boer, wijkconciërge in Bospolder-Tussendijken in het zonnetje gezet.

Mensen in de herkenbare oranje overalls van de Roteb en de eveneens duidelijk zichtbare mensen van Jobscore verzamelen zich rondom het kantoortje van de wijkconciërge in de Watergeusstraat. Bij elkaar staan er zo’n dertig mensen die lachen en grapjes met elkaar maken. Het gebaar wordt blijkbaar gewaardeerd.

‘Deze mensen verdienen echt een applaus’ vertelt Joop den Boer, terwijl hij de koffie en de taart uitdeelt. ‘Schoonmakers staan dag en nacht voor ons klaar en werken hard om de straten en plantsoenen schoon te houden. Als het schoner is, is het veiliger en beter leefbaar. Vaak strijken anderen met de eer, maar deze mensen doen het. Elke dag weer! Zij krijgen vandaag van mij een button opgespeld. Er staat op: ‘Fijn dat jullie er voor ons zijn.’’

Na een korte toespraak van Joop en het opspelden van de buttons gaan alle schoonmakers een eigen kant op. Ze gaan weer aan de slag.