Groen, groener, groenst

Harken, bezemen, snoeien, planten en kweken. De bewoners uit Schans-Watergeus kunnen hun hart ophalen. De buurt wordt groener en dat doen de wijkbewoners met elkaar.

Groen is aantrekkelijk en nodigt uit om naar buiten te gaan. Door zichtbaar op straat te tuinieren ontstaat betrokkenheid van buurtbewoners. Groen is onderdeel van een breder plan om Schans-watergeus coöperatief verder te ontwikkelen. Naast de vergroening gaat de aandacht verder uit naar de bewoners zelf, de buitenruimte, het straatprofiel, stadstuintjes, een centraal plein, groene verbindingen met het Dakpark en het (deels) historisch vastgoed.

Hieke Pars is gestart met het project ‘In en met de buurt’. Samen met bewoners werkt zij aan verdere vergroening van het gebied vanaf het Eerste Schanspleintje. Creatief Beheer doet dat vanuit de Middenkoushof. Er is eindelijk een (tijdelijke) buurtschuur voor het gebiedje! Al werkend kunnen ideeën van bewoners toegevoegd worden en zullen activiteiten worden aangepast.

De buurttafels zijn op het Schanspleintje bij Studio Delfshaven, Watergeusstraat 53B. Kijk hier voor aankomende events en meer info.