Bekijk hier de film:
TERUGBLIK VOORLICHTINGSBIJEENKOMST VEERKRACHTIG BOTU 2028 GOBOTU.NL 17 MEI 2019

Meer dan 70 partijen interesse in nieuwe samenwerkingsvormen in Rotterdamse wijken Bospolder Tussendijken (BoTu)

Grote opkomst en veel interesse op vrijdag 17 mei jl. bij de voorlichtingsbijeenkomst van Social Impact by Design: een groeiende beweging van een vernieuwende manier van samenwerking tussen overheid, markt én burgers. Het doel is om van Bospolder en Tussendijken de eerste veerkrachtige wijk van Rotterdam te maken.

De circa 70 verschillende partijen en 120 aanwezigen die op de informatieochtend afkwamen kregen eerst meer informatie over Social Impact by Design en de vier fasen. Daarna zochten zij elkaar op bij de verschillende thematafels: (1) werk, taal & schulden, (2) zorg, jeugd en opvoeden en (3) energie, wonen & buitenruimte. Partijen deelden vol enthousiasme hun ideeën en bespraken met elkaar de mogelijkheden voor samenwerking in een team.

De uitdagingen in BoTu vragen om een nieuwe aanpak die uitgaat van goed georganiseerde vroegtijdige samenwerking tussen bewoners, gemeente, woningbouwcorporaties, ontwerpers en private partijen. Cruciaal is dat er bij de aanpak verbindingen worden gelegd tussen de verschillende thema’s en bewoners en ondernemers uit BoTu actief bij de plannen worden betrokken. Er is ruimte om te innoveren, er wordt flexibel omgegaan met bestaande kaders waardoor experimenten mogelijk worden en randzaken snel geregeld kunnen worden.

Plannen kunnen worden ingeleverd tot 13 juni 2019

  • Ken jij nog partijen die willen aansluiten bij deze nieuwe manier van samenwerken?
  • Inschrijven kan op gobotu.nl/meld-je-aan

Lees hier meer over het gehele programma Veerkrachtig BoTu 2028