Een van de hefbomen als het gaat om sociaaleconomische veerkracht in de wijk is het benutten van leegstand voor ondernemerschap vanuit het wijknetwerk.

Zo worden er twee vliegen in een klap geslagen. Geen dichte en verloederde gevels en een stimulans voor de wijkeconomie. Vanaf begin 2016 loopt er een succesvolle pilot met vijf leegstaande bedrijfspanden van Havensteder die om niet ingebracht zijn in de coöperatieve buurtleegstandsbeheerder Plakt Vast Goed, een initiatief van Stroop Rotterdam en Delfshaven Coöperatie.

Ondernemers kunnen flexibel huren; tijdelijk, tegen lagere huur, en eventueel met opknappen van het pand als wederdienst. De kennis en de screening vanuit het wijknetwerk zorgt voor betrouwbare huurders en gaat ondermijning tegen.

Om de wijkeconomie van Bospolder-Tussendijken via een hefboom een boost te geven is de ambitie om voor 1 januari 2018 twintig leegstaande panden via Buurtleegstandsbeheer gevuld te krijgen. Met als het goed gaat, perspectief op definitieve verhuring.

Meer info? Stuur een mail aan: info@plaktvastgoed.nl