Keep It Clean Day – challenge

Op 15 september zal iedereen de handen uit de mouwen steken. Want… het is Keep It Clean Day! En daar doet Delfshaven ook aan mee. Ondernemers, bewoners en ook scholen uit de buurt organiseren opruimacties.

Keep It Clean Day is in 2012 ontstaan als bottom-up evenement. Een opruim dag zonder gebruik van financiën of beleidsplannen, maar simpelweg door het mobiliseren van enorm veel mensen. In dat jaar sloten 120 gemeenten zich aan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een traditionele dag, die geheel zelfsturend tot stand komt. Iedere Nederlander kan op zijn of haar eigen manier de dag invulling geven.

BoTu

In Bospolder-Tussendijken gaat er een groot team aan de slag. De gebiedsnetwerkers pakken acties op samen met de Buitenboel, Park 1943 en Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam. Dit jaar wordt er ook weer een extra challenge georganiseerd met de scholen in het gebied. Welke school zal ’t meeste zwerfvuil in één uur te verzamelen? Leerlingen van de GK van Hogendorp VMBO en diverse basisscholen uit de buurt helpen mee. Zo’n 450 kinderen hebben zich inmiddels aangemeld! De oudste kinderen gaan op de Schiedamseweg aan de slag. Tussendoor krijgen de kinderen iets lekkers – gesponsord door winkeliersvereniging van de Schiedamseweg.

Start

De dag start feestelijk om 9.00 uur op het Visserijplein. De Kliko Beats – twee professionele percussionisten – verzorgen een swingend optreden. Wethouder Eerdmans maakt met zijn woorden alle kinderen en andere bewoners extra enthousiast waarna iedereen de handen uit de mouwen gaat steken. Aan het eind van de dag zal het vuil gewogen worden en bij Bouwkeet wordt de wisselbeker uitgereikt. De kinderen van de winnende school krijgen een extra beloning.

Meedoen?

Als je op vrijdag 15 september 2017 iets opraapt van straat en op de juiste plek weggooit, dan doe je al mee. De omgeving schoonhouden is namelijk heel makkelijk: als we allemaal een beetje doen, dan doen we samen een heleboel. Wil je meedoen aan een gezamenlijke actie? Neem dan contact op met de gebiedsnetwerkers in het gebied.

Wanneer? Vrijdag 15 september

Hoe? Door iets op te rapen van straat en op de juiste plek weg te gooien.

Waar? Heel Nederland – ook in Delfshaven.