Wat er vandaag toch gebeurde in onze wijk? Onverwachts Zoom-bezoek van Koning Willem-Alexander!

Vorig jaar bracht Koning Willem-Alexander op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb een bezoek aan onze wijk Bospolder-Tussendijken (BoTu). 
Een jaar later is hij benieuwd naar hoe het nu met de wijk, de bewoners en ondernemers gaat en hoe iedereen zich staande houdt in deze coronacrisis. De crisis heeft weliswaar voor iedereen gevolgen maar komt in een wijk als BoTu, waar veel bewoners het toch al niet zo breed hebben en beschikken over weinig reserves, vaak 3x zo hard aan.

De Koning ging drie kwartier in gesprek met vier koppels die hij vorig jaar ook live in de wijk sprak. De stadsmarinier Danielle van den Heuvel en wijkmanager Marleen ten Vergert vertelden eerst over zowel de veerkracht als de kwetsbaarheid in en van BoTu. Daarna spraken Esther Jongeneel (Manager Zorg- Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond) en Marco den Dunnen (politieagent) over de (on)veiligheid in de wijk. Vervolgens vroeg de koning twee ondernemers, Femke Gielstra van @maak_rotterdam en Dirck Slabbekoorn, welke zorgen en uitdagingen er bij hen leven. Tot slot kwamen Sahila El Barkany en Nurcan Davarci van de Onwijze Moeders aan het woord over hun ervaringen met de 1.5 meter samenleving, onderwijs op afstand en de hulp aan gezinnen in armoede. De gesprekken werden aan elkaar verbonden door Andre Vervooren (directeur Directie Veiligheid).

Foto’s: @florianbraakman