Schoonste winkelstraat

Nieuws van de winkeliersvereniging

Voor het eerst organiseert de gemeente Rotterdam de verkiezing van Schoonste Winkelstraat van Rotterdam. En de Schiedamseweg doet mee!

Door mee te doen aan de verkiezing willen we winkeliers, bewoners en bezoekers stimuleren onze straat schoon te houden. We moeten er samen voor zorgen dat het fijn winkelen is. Een jury volgt de deelnemende straten op drie momenten tussen 1 mei en 1 oktober. De juryleden kijken dan naar het plan van aanpak en hoe de straten er door de acties op vooruit gaan. Tijdens hun bezoeken ondervragen zij ook het winkelend publiek.

Fijner winkelen in een schone straat

De winnende straat wordt op 10 oktober bekend gemaakt. Tot die tijd laten we op verschillende momenten van ons horen met schoonmaakacties. Nadrukkelijk betrekken we de scholen uit de buurt ook bij de acties. Zo gaan scholieren van het Albeda College de BuitenBeter app promoten. Daarnaast brengen we de 25-meter regel onder de aandacht. Wat dat inhoudt? Ondernemers horen hun eigen straatje schoon te vegen! In een schone straat is het fijner en veiliger winkelen. Door deze verkiezing komt er veel publiciteit in de media, en dat is weer goed voor nieuwe bezoekers. Dus: steek je handen uit de mouwen en doe mee!

Hakan Sever, ado2wielers@hotmail.com

Fred Sliep, fsliep@xs4all.nl