Social Impact by Design teams

Dwarsverbanden tussen teams Social Impact by Design

Wat is de samenhang tussen gezondheid, circulariteit, de markt, werk, duurzaamheid en het hart van de wijk? Er ontstaan steeds meer interessante dwarsverbanden tussen de verschillende Social Impact by Design teams.

“Een gezin werd gekort doordat niet doorgegeven was dat een inwonende dochter 21 jaar was geworden. Binnen 2 maanden een schuld van € 4.500,-. We zoeken naar de pauzeknop en hoe de gemeente Rotterdam dit automatisch kan doen”

 

 

“Vaardigheden zichtbaar maken met behulp van mini-certificaten (oftewel Open Badges). Starten met concrete pilots bij de bouw van The Hudsons en GroenCollect, de circulaire markt en energietransitie. Het team is nog op zoek naar bedrijven voor vrouwen!

 

 

 

 

“Childrens Zone Delfshaven (nieuwe naam wordt binnenkort bekend gemaakt) wil via informele netwerken en scholen werken aan talentontwikkeling, sociaal-emotionele vaardigheden, sport en andere activiteiten voor kinderen uit de wijk. Het team gaat ook datagericht het programma volgen en impact meten. Het team is nog op zoek naar mentoren uit de wijk!

 

 

“Verhalen zijn belangrijk om de intelligentie van mensen naar boven te halen. Met 5 lokale initiatieven investeren wij in veerkracht van gezinnen via cultuur, eten, talentontwikkeling en ontmoeting”.

 

 

 

 

 

“Energiesprong en innovatiechallenge Gijsingflats. Wat kom je tegen als je gaat verduurzamen en renoveren? Behoefte aan inclusieve community (building) en ontwerpkracht!”

 

 

 

 

 

“BoTu Bazar zoekt vanuit de workshopwinkel aan de Schiedamseweg naar verbindingen tussen plein en park; een marktpark! Maar ook de combinatie met een ‘talent-tornado’. Het team is nog op zoek naar meedenkers en -ontwerpers.

 

 

 

 

“De Waarde van Water gaat in samenwerking met de bewoners van team Yimfy aan de slag met groen-blauwe maatregelen (klimaatbestendige groen- en wateroplossingen) in een woonblok naast het Driehoeksplein. Dit doen ze samen Evides, Havensteder en andere partijen.

 

 

 

Wil je bijdragen aan de teams of meer weten over de volgende stappen? Kijk op www.gobotu.nl

Uitnodiging Herdenking Vergeten Bombardement

Uitnodiging Herdenking Vergeten Bombardement

De werkgroep Herdenking Vergeten Bombardement nodigt u uit om op vrijdag 31 maart deze verschrikkelijke gebeurtenis te herdenken. Vanaf 12:00 uur ontvangen we u met een kopje koffie of thee in de bibliotheek.

De lessen van BoTu: samenwerken aan social impact bij binnenstedelijke fysieke opgaven

De lessen van BoTu: samenwerken aan social impact bij binnenstedelijke fysieke opgaven

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling gaat om veel meer dan alleen stenen stapelen. Het creëren van maatschappelijke impact is minstens zo belangrijk. Maar hoe dan? In de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken wordt de koppeling expliciet gelegd. Linda Zuijderwijk zet de eerste lessen voor gebiedsontwikkelaars op een rij, aan de hand van twee projecten.

Buurtvader Mohamed werkt druk aan de leefbaarheid van zijn wijk

Buurtvader Mohamed werkt druk aan de leefbaarheid van zijn wijk

Elke week loopt buurtvader Mohamed el Youssoufi minimaal twee keer een rondje door de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken om te zorgen dat alles netjes is en de mensen zich goed gedragen. Al zes jaar helpt hij de Marokkaanse gemeenschap in zijn wijk als vrijwilliger.

Bewoners en ondernemers uit BoTu halen Europese subsidie binnen

Bewoners en ondernemers uit BoTu halen Europese subsidie binnen

Halverwege 2022 trokken Melva Rosaria, Gabriel Gomes Barros en Dirck Slabbekoorn, twee bewoners en één ondernemer uit Bospolder-Tussendijken (BoTu), enigszins gespannen richting het Stadhuis om voor de Rotterdamse adviesgroep van Kansen voor West (Europees stimuleringsprogramma) te pitchen.

Samen warm de winter door

Samen warm de winter door

Met de komst van de herfst zakken de temperaturen en dan doen de stijgende energieprijzen extra pijn. Energiewijk BoTu organiseert op 17 oktober een energieplein om bewoners van Bospolder-Tussendijken te helpen de winter door te komen.

BoTu Bruist 2022

BoTu Bruist 2022

Vrijdag 24 juni ontmoeten we je graag in en rond Park 1943 tussen 10.00 tot 17.00 uur. Een dag in het teken van community building door en voor iedereen die de wijk maakt! Met ontmoetingen om buurtinitiatieven te koppelen, ideeën en inspiratie te delen of zelf in actie te komen.

BoTu in het nieuws

BoTu in het nieuws

Bospolder-Tussendijken In de multiculturele wijk Bospolder-Tussendijken mogen bewoners beslissen waar gemeentelijk geld naartoe gaat. NRC keek een avond mee bij het maken van de begroting. „Nee, dit gaat écht niet werken.”

Wijkaanpak: professionals maken het verschil door hun contact met burgers

Wijkaanpak: professionals maken het verschil door hun contact met burgers

Op 24 mei jl verscheen er een artikel op zorgenwelzijn.nl van redacteur Carolien Stam. Het artikel vertelt over het manifest voor een succesvolle wijkaanpak, dat op initiatief van het Landelijk Platform Buurt- en wijkgericht werken (LPB) en het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) is opgesteld. BoTu wordt door Matthijs Uyterlinde, onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en één van de schrijvers van het manifest, als voorbeeld genoemd.

BoTu Talks: Wijkraad BoTu-Spangen

BoTu Talks: Wijkraad BoTu-Spangen

Op 16 maart mogen we stemmen voor de Wijkraad. In BoTu-Spangen hebben maar liefst 33 kandidaten zich aangemeld! Wie zijn deze bewoners eigenlijk? En wat vinden zij belangrijk voor de wijk? Dat hoor je in de nieuw talkshow: BoTu Talks!