Bron: gemeente Rotterdam

Rotterdam verwelkomt met een nieuw woningproject straks meer gezinnen in Bospolder. De Gemeente kiest voor de samenwerking met ERA Contour en BPD Ontwikkeling die, samen met Jeroen Schipper Architecten, CULD en A2Studio, een plan ontwikkelde om het gebied aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Onder de naam ‘The Hudsons’ realiseren zij de komende jaren 142 gezinswoningen aan de voet van het Dakpark.

Passend woningaanbod
‘The Hudsons’ voorziet in de behoefte om als gezin weer een aantrekkelijke woonplek te krijgen in de stad. Door koopwoningen toe te voegen aan het woningaanbod, krijgt de wijk Bospolder meer variëteit. ‘The Hudsons’ biedt ruimte aan 118 eengezinswoningen en 24 appartementen die een perfecte, duurzame basis bieden aan gezinnen om in te wonen, te leven en te spelen.‘The Hudsons’ bevindt zich te midden van het rauwe Vierhavengebied, historisch Delfshaven en het multiculturele Bospolder. Het verbindt het Dakpark met de wijk Bospolder.

Diversiteit
Ieder bouwblok krijgt een eigen karakter. Er komen verschillende woningtypen gezinsappartementen, middelgrote eengezinswoningen en grote eengezinswoningen in verschillende prijssegmenten. Midden in elk bouwblok komt een binnengebied, van privétuinen tot aan een collectieve binnentuin. In combinatie met verschillende openbare ruimten en uitzichten, wordt een leefomgeving gecreëerd die aansluit bij de individuele woonwensen van ieder gezin.

Naar verwachting kunnen geïnteresseerden vanaf september 2018 een woning kopen in ‘The Hudsons’. De prognose is om vervolgens in januari 2019 te starten met de bouw.