Vacature-kwartiermaker-circulair-socials

Vacature kwartiermaker circulair BoTu

In Bospolder-Tussendijken werken de gemeente, bewoners en wijkorganisaties samen aan de ontwikkeling van de wijk. Dit doen we in het programma ‘Veerkrachtig BoTu 2028’. Op verschillende thema’s zijn sinds 2021 projectleiders uit de wijk aangesteld. Deze thema’s worden dit jaar samen met bewoners geëvalueerd en bijgesteld. Waarschijnlijk zal het thema Duurzaam dan ook een plek krijgen. Met het duurzame thema ‘Circulair’ willen we nu alvast een start maken. Daarom zijn we op zoek naar een Kwartiermaker Circulair uit de wijk.

Wat is Circulair precies? Met circulair bedoelen we het duurzamer produceren, bewuster kopen en beter wegdoen van spullen. We kopen veel spullen en gooien ook veel weg. En vaak doen we dat op zo’n manier dat we de spullen en onderdelen niet meer opnieuw kunnen gebruiken. En dat is jammer! Want met oud materiaal kunnen we nieuwe dingen maken. Dat is beter voor de planeet en voor je portemonnee! Als materialen opraken worden ze duurder. Dan worden de spullen die we kopen dus ook duurder.

Als Kwartiermaker Circulair ga je aan de slag om het netwerk van bewoners, initiatieven, leefwerelden en organisaties in BoTu rond circulair zichtbaar te maken, aan elkaar te koppelen en te versterken. Wat gebeurt er al in de wijk? Bijvoorbeeld rond het hergebruik van spullen, het niet weggooien van etensresten, het maken van iets nieuws van oude materialen en het repareren en zuinig zijn op spullen.

Als kwartiermaker krijg je een betaalde opdracht (zzp-constructie), voor een half jaar met mogelijkheid tot verlenging. De ureninzet ligt rond 8 uur per week. Het uurtarief wordt in gezamenlijk overleg en op basis van vraag en aanbod bepaald. Heb jij een passie voor circulair/duurzaam en woon (of werk) je in de wijk? Ben jij een verbinder en lijkt het je leuk om mee te werken aan een veerkrachtige circulaire wijk? Neem dan contact met ons op via samenmakenwebotu@rotterdam.nl en laat ons weten wat je zou kunnen betekenen. Wij reageren binnen een week!

Je reactie moet vóór 26 augustus 2022 bij ons binnen zijn. Voor vragen over de opdracht kun je contact opnemen met Susan Dekker, projectleider Circulaire Wijkaanpak van gemeente Rotterdam, 06-10986827.