Het Visserijplein is het centrale plein in Bospolder-Tussendijken. Van de markt kun je er twee dagen in de week genieten. Voor de rest van de week is het plein een doorn in het oog voor vele wijkbewoners. ‘Kaal’ ‘stenig’ ‘saai’ en ‘lelijk’ zijn veelgehoorde uitspraken. Dat kan beter vond wijkbewoner Mirjam Ippel van Frisse Vis. Ze vroeg HUNK-design om mee te denken. Het resultaat? Een ontwerp in de vorm van waterdruppels en lijnen.

Over ongeveer drie jaar gaat het plein op de schop en wordt geheel gerenoveerd. Tot die tijd kunnen wijkbewoners genieten van een tijdelijke inrichting. De kleurige strepen worden het komende jaar op vier momenten aangebracht. De slijtage van eerder aangebrachte strepen geeft juist een mooi effect. Naast de strepen worden er ook meubeltjes ontworpen die passen binnen het waterthema. Lokale partijen zoals Peoples Power, De Ontmoeting en Buurman maken voor elk oplevermoment ook meubelstukken in de vorm van dobbers. Zo groeit het plein stap voor stap uit tot een fijner plein.

Aanschuifmaaltijden en markt

Mirjam Ippel: ‘We vieren de momenten dat er iets af is. Op die momenten organiseren we aanschuifmaaltijden op het plein. Samen genieten van een lekkere maaltijd op een plek die steeds aantrekkelijker wordt. Daarnaast kijken we of we het nog wat kunnen uitbreiden en ook lokaal talent, de ‘buurtparels’, zoals meubelmakers in het zonnetje kunnen zetten en een plek kunnen geven op talentenmarkten.’

Vier je het eerste moment met ons mee? In de week van 25 juni (de exacte dag is afhankelijk van het weer) worden de eerste strepen gezet. Op 25 juni wordt de eerste aanschuifmaaltijd georganiseerd.