Het benutten van kansen via ondernemerschap en leegstand’

WERK & ONDERNEMERSCHAP

De lokale werkgelegenheid in de wijk is dun. De Schiedamseweg is het winkelhart met enkele sterke ondernemers en veel kleine eenmanszaken. Creatieve en sociale ondernemers zorgen voor nieuwe dynamiek. Hoe zorgen we ervoor dat geldstromen in de wijk blijven en hoe vinden mensen de weg van wijk naar werk?

LEEGSTAND EN ONDERNEMERSCHAP

Overal in de wijk zie je verloederde panden leeg staan en aan de andere kant komen mensen niet aan de bak. Twee frustraties, één oplossing; leegstaande ruimtes worden gekoppeld aan (startend, sociaal, culinair, …) ondernemerschap. Er is al een concrete inventarisatie van het leegstaande vastgoed gemaakt. Zestig bedrijfsruimtes in Bospolder-Tussendijken en Historisch Delfshaven staan leeg. Er liggen allerlei kansen om mensen actief te krijgen en het werk weer zichtbaar te maken in de wijk.

VAN WIJK NAAR WERK

Op verschillende plekken in de wijk (en daarbuiten) worden ondernemersvaardigheden opgekweekt in coöperatief verband. Lokale initiatieven en buurthuiskamers worden opgenomen in structurele geldstromen voor wijkwelzijn. Netwerk West Practice verbindt sociale innovatie in de wijk met de Next Economy in M4H.

Syrische lekkernijen op de Schiedamseweg

Syrische lekkernijen op de Schiedamseweg

Op de Schiedamseweg zijn sinds enige tijd restaurant Shaami huis en banketbakkerij Al Malek te vinden. Shaami huis is gespecialiseerd in Syrische gerechten en Al Malek maakt traditionele koekjes en andere zoetigheden. De eigenaren van beide zaken zijn van Syrische...

Lees meer
Je mediaskills vergroten? Meld je dan aan bij MAD!

Je mediaskills vergroten? Meld je dan aan bij MAD!

Wat is MAD? Media Atelier Delfshaven (MAD) is er ter ondersteuning van zelforganisaties en (sociaal maatschappelijke) startups in Delfshaven. Om je als (wijk)organisatie te ontwikkelen en te profileren wordt mediatechnologie steeds belangrijker. MAD leert jouw...

Lees meer

NIEUW: Dynamische film over de Schiedamseweg

In opdracht van de stadsmarinier Bospolder-Tussendijken Danielle van den Heuvel maakte BuroB een bijzondere film over de Schiedamseweg. Deze weg loopt van de Aelbrechtkolk tot het Marconiplein en is het winkelhart van Bospolder-Tussendijken en Delfshaven. In de...

Lees meer
Wethouder Maarten Struijvenberg bezoekt Schiedamseweg

Wethouder Maarten Struijvenberg bezoekt Schiedamseweg

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) heeft op woensdag 14 maart een werkbezoek aan de Schiedamseweg gebracht. Startpunt was de inloopwinkel aan de Schiedamseweg 119B. In 2016 is de gemeente Rotterdam gestart met een integrale aanpak van de...

Lees meer
De route naar werk

De route naar werk

Stoere gebouwen, prachtig uitzicht over het water en de voedseltuin. Je merkt het aan alles: M4H is een broedplaats voor creativiteit. Tussen al die nieuwe dynamiek en bedrijvigheid spreken we David uit Bospolder-Tussendijken.

Lees meer
Techniekpact biedt kansen

Techniekpact biedt kansen

In Rotterdam slaan bedrijven, gemeente en onderwijs de handen ineen om jongeren vertrouwd te maken met techniek en technologie. Op 3 oktober was de lancering van het Rotterdams Techniek en Technologiepact. Ook in Bospolder-Tussendijken werken steeds meer organisaties samen.

Lees meer
Leer de kunst van netwerken

Leer de kunst van netwerken

Netwerken. We doen het allemaal. Maar hoe moet het nou écht? Wat is het geheim van die mensen die moeiteloos hun product of dienst onder de aandacht brengen? Tijdens een interactieve workshop leer je de essentie van de netwerkpitch, ga je aan de slag met lichaamstaal en raak je bedreven in het subtiel opeisen van aandacht.

Lees meer