Conferentie: meld je aan voor 8 juni 2023!

Werken aan veerkracht in wijken

Sterke gemeenschappen als motor voor wijkontwikkeling

Donderdag 8 juni 2023, Rotterdam-West

Wat betekent veerkracht in wijken en hoe faciliteer je dat? Hoe bouw je aan gemeenschappen en netwerken? Hoe vergroten we democratische betrokkenheid van bewoners? Wat betekent dit voor governance in wijken? En hoe meet je sociale veerkracht?

Om antwoord te vinden op deze en andere vragen nodigen wij u uit voor een inspirerende dag vol kennisuitwisseling over leefbare en veerkrachtige wijken. U wordt ontvangen in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken, waar inzichten en ervaringen uit heel Nederland worden gedeeld. Centraal staat het verbinden van kennis uit de wetenschap en de praktijk. Het gaat niet alleen om luisteren, maar ook om actief deelnemen en het ervaren van verhalen uit het veld. Naast een plenair deel kunnen deelnemers kiezen uit verschillende workshops op diverse locaties in Bospolder-Tussendijken.

Voor wie: professionals in beleid en uitvoering van gemeenten, woningbouwcorporaties, kennisinstellingen en andere relevante instituties die zich bezighouden met wijkontwikkeling. 

In 2019 werd in Rotterdam-West het programma Veerkrachtig BoTu 2028 gelanceerd. Een 10-jarig programma met als doel om van Bospolder-Tussendijken de eerste veerkrachtige wijk van Rotterdam te maken. Focus van het programma lag en ligt op het investeren in en versterken van gemeenschappen (Asset Based Community Development). Inmiddels zijn we vier jaar verder, inclusief een coronacrisis én een energiecrisis. Vier jaar, waarin in heel Nederland onderzoek is gedaan en lessen zijn geleerd over het versterken van wijken en de rol van bewoners. Vier jaar, waarin steeds vaker aandacht is en wordt gevraagd voor de relatie tussen publieke instituties en de burger. Hoog tijd om de balans op te maken!

8 juni 2023 van 9:00 – 17:00 uur
Keilepand, Keilestraat 9f, 3029 BP Rotterdam

€ 37,50 per deelnemer, inclusief lunch

Noteer 8 juni alvast in uw agenda! Meer informatie over het programma en aanmelding wordt eind april bekend gemaakt. Wilt u een persoonlijke uitnodiging? Stuur dan een mailtje naar samenmakenwebotu@rotterdam.nl en laat uw gegevens achter.

Mede mogelijk gemaakt door: