Uitnodiging Herdenking Vergeten Bombardement

Op 31 maart is het 80 jaar geleden dat het vergissingsbombardement op Bospolder en Tussendijken plaats vond. Een groot deel van de wijk werd op deze dag in 1943 verwoest door Amerikaanse bommenwerpers. Ruim 450 mensen verloren hun leven en duizenden raakten hun huis kwijt. Een belangrijke geschiedenis van de wijk, waar Park 1943 haar naam aan dankt. 

De werkgroep Herdenking Vergeten Bombardement nodigt u uit om op vrijdag 31 maart deze verschrikkelijke gebeurtenis te herdenken. Vanaf 12:00 uur ontvangen we u met een kopje koffie of thee in de bibliotheek (Rösener Manzstraat 80), waarna we om 12:45 uur richting het park vertrekken. Om 13:00 uur start de herdenking in het Park 1943. Het officiële programma bestaat onder andere uit muziek, een gedicht, een audiovoorstelling met verhalen van overlevenden en een toespraak van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Er is gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument. 

Na afloop is het mogelijk om na te praten in de bibliotheek in Pier 80. Hier kunt u ook de tentoonstelling over het bombardement bezoeken. Om 14:45 uur is er in de bibliotheek een publieksgesprek over de toekomst van de herdenking, met medewerking van Liesbeth Levy, Ferrie Weeda en Rob Noordhoek van Museum 40-45.