De straatvraag:

Aytekin, Hatice en Aylin

Aytekin, Hatice en Aylin moesten wel even wennen toen de groene oase voor hun huis plaats moest maken voor de nieuwbouwwoningen van de Hudsons.

“Er waren veel kleine tuintjes met wandelpaden. Nu zorgen we voor groen in onze eigen straat. We hadden tot twee jaar geleden een buurman die klusser was. Hij heeft alle bankjes in deze straat gemaakt. Mensen gaan daar regelmatig even zitten. Voor ons huis hebben we een overkapping gemaakt. Daar groeit in de zomer een prachtige druivenstruik. Afgelopen najaar hadden we zoveel druiven dat de hele buurt mee kon eten. De druivenbladeren vullen we met rijst en gehakt. Met onze olijfboom zijn we ook erg blij. In de zomer leggen we er twee houten planken omheen, die we dan als tafel gebruiken. De olijfboom pakken de in de winter goed in, zodat hij niet bevriest. Nu de krokusjes weer opkomen rondom de boom wordt tijd om hem weer uit te pakken.”

🖊️ Dianne Dijkstra
📸 Ximena Davalos