De straatvraag:

Linda en Roos

Linda (27, Psychomotore therapeut) en Roos (26, Maatschappelijk begeleider voor statushouders bij SNTR) maken een wandeling bij het Dakpark. Hoe komen jullie de tijd door?

Roos: “Ik heb allemaal mini projectjes thuis, we hebben het balkon behangen zodat de duiven de planten niet meer aanvallen, beetje schoonmaken, puzzelen.” Linda: “Ik ben vooral aan het werk thuis. Het is voor mensen met een verstandelijke beperking nu heel lastig om de tijd door te komen dus ik ben aan het kijken naar wat we ze kunnen bieden. Veel kinderen uit woonzorg-instellingen zijn nu thuis omdat veel ervan gesloten zijn. Telefonisch houden we een vinger aan de pols om te kijken of iemand nog wat nodig heeft. Roos: “Je wordt er wel creatief van.” Roos is ook nog wel aan het werk. “De eerste week was ik vooral gezinnen aan het bellen on te checken of ze alles begrepen hebben. Sommigen spreken geen Nederlands of zijn analfabeet. We leggen dan het een en ander uit met het oog op kalmeren en geruststellen.” Is het thuis nog wel gezellig? Roos: “We hebben allebei huisgenoten en we hadden een klein groepje met mensen die we nog wel zien. Gisteren hebben we op een rijtje gezet hoeveel mensen we in allemaal gezien hebben en daarna hebben we besloten dat wel nog meer te beperken.” Linda: “Ik zou gisteren bij mijn ouders gaan eten maar dat heb ik toch maar niet gedaan.” Hebben jullie nog een tip voor je buren? Linda: “vraag om hulp want er zijn meer dan genoeg mensen die dat willen bieden!”⠀ De komende tijd gaat @bospoldertussendijken, zo lang het (nog) kan, regelmatig de straat op om (op gepaste afstand) te kijken hoe het gaat met de bewoners in Corona-tijd.