De straatvraag:

Omar en Jeroen

Omar zit toevallig net op het bankje bij Jeroen (@jeroenverploegen) als @bospoldertussendijken langs komt voor een interview. Uit nieuwsgierigheid werpt hij zich op tot assistent en interviewt Jeroen Verploegen (36), zijn buurtgenoot, met verve.

Omar: “Waarom komt ze jou interviewen?”

Jeroen: “Ik bel met een buurtgenoot. Ik zag een poster die in de wijk hangt van @DelfshavenHelpt en ik wil al jaren een beetje vrijwilligerswerk doen. Toen heb jk me aangemeld.” Omar: “Ben je net begonnen?” Jeroen: “Ik ben al een paar weken bezig en ik bel dus met een oudere man. Hij is een beetje eenzaam dus we bellen twee keer per week.” Omar: “Waarover praten jullie dan?” Jeroen: “We bellen over hoe het met hem gaat, hij vind het best spannend met corona. Daarnaast werk ik in de ICT en hij had wat computerproblemen. Via schermdelen heb ik op afstand kunnen helpen.” Omar: “Als het virus voorbij is, waar zou je het dan over hebben?” Jeroen: “We hebben al afgesproken dat ik dan een biertje kom drinken.”

Vervolgens was @bospoldertussendijken ook nieuwsgierig naar de assistent dus daarom ook een interviewtje met Omar:

Omar (22): “Ik woon hier al 22 jaar en ik ben in Dijkzigt geboren. Ik werk in de bediening bij restaurant Digters.” Wat vind hij ervan dat alles dicht is? Omar: “Ik maak me zorgen over de voetbalcompetitie want als deze stopt is Ajax kampioen en dat is natuurlijk niet mijn club! Ik ben Feyenoord fan!” Jeroen: “Hij komt elke dag vertellen wanneer de Minister President een toespraak houdt en of hij het gaat verlengen of niet, hij houdt het goed bij allemaal.”