De straatvraag:

Robbert de Vrieze

Robbert de Vrieze (46) en zijn vrouw hebben zich aangemeld voor @DelfshavenHelpt en @bospoldertussendijken is nieuwsgierig naar hun verhaal.

Wat is je beroep? Robbert: “Ik ben Maatschappelijk Ontwerper. Ik gebruik mijn ontwerp-achtergrond om maatschappelijk impact te maken. Ik heb ook in de politiek gezeten en ben actief in de wijkcooperatie (Delfshaven Cooperatie) en energiecooperatie.”

Hoe ben je bij Delfshaven Helpt terecht gekomen? Robbert: “Ik kende de netwerken al vrij goed en ik vond het tof om te zien dat er al zo snel mensen bij elkaar kwamen en een website en programma hadden gemaakt. Ik wilde daar graag mijn ondersteuning aan bieden. Het jarenlange investeren in de sociale infrastructuur werpt zijn vruchten af en lokale initiatieven, professionals in de wijk en betrokken bewoners wisten elkaar snel te vinden. In dit soort situaties zie je een vorm van veerkracht die dus werkt. Het is leuk dat er meer aanbod is dan vraag. Er zit een positieve ondertoon in de mensheid. Goede acties kunnen zich ook als een virus verspreiden. Hoe klein ook kan je anderen inspireren. Zo kan je een golf van goede acties krijgen in moeilijke tijden.”

Wat doen jullie voor Delfshaven Helpt?

Robbert: “Mijn vrouw heeft vandaag gekookt voor een bewoner die normaal van het Leger Des Heils maaltijden krijgt maar niet in de weekenden en feestdagen, dan koken wij iets extra’s. Voor ons is het niet heel veel moeite om voor nog een persoon te koken. En hij woont om de hoek. Het geeft je het gevoel dat je iets nuttigs kan betekenen voor iemand anders.”

Wat staat er op het menu? Robbert: “Als toetje chocoladecake met perzikmousse. Het hoofdgerecht is gepofte zoete aardappel met chili sin carne.” En wat hebben jullie zoal gemaakt? Robbert: “Soms is het een soepje met brood. Soms een drie gangen menu of taart. Het is heel verschillend. Hij vond vooral de zuurkool met ananas en vegetarisch worstje erg lekker! De taart viel ook in goede aarde.”