Social media archief

Botu in Dubio

Deze artikelen zijn tot stand gekomen door Yvet Ellenkamp en Sanne van der Meij

Droombaan

Voor de serie ‘droombaan’ zijn Yvet Ellenkamp en Sanne van der Meij op zoek gegaan naar de toekomst van Bospolder-Tussendijken. Dit deden ze door kinderen van de Nicolaasschool te vragen naar hun droombanen. Deze artikelen zijn tot stand gekomen door Yvet Ellenkamp en Sanne van der Meij

Deshawn

Deshawn zit op zwemles en gaat binnenkort beginnen met basketball, maar daar hebben zijn toekomstplannen eigenlijk niets mee te maken. Zijn droombaan: treinbestuurder. Hij vindt treinen geweldig, ze gaan super snel en zien er bovendien mooi uit. Zelf heeft hij nog nooit een trein bestuurd, maar als reiziger is hij vaak mee geweest. Waar hij als conducteur heen gaat met zijn trein is duidelijk: Duinrell. Eerst even in de achtbaan, en dan hop, met de trein weer terug naar Rotterdam.

Suleymen

Suleymen weet al precies wat hij gaat doen tijdens zijn werk als politieman: boeven vangen, all day long. Gelukkig zijn boeven op straat goed te herkennen; ze dragen immers altijd een bivakmuts. Het achtervolgen van deze boeven wordt geen probleem: Suleymen kan super hard rennen. Met zwemlessen gaat het gelukkig ook goed, dus als een boef de Maas in springt gaat de achtervolging gewoon door. Als er even geen boeven zijn om naar het gevang te brengen lijkt het Suleymen leuk een weerwolfje te zijn, net als Dolfje.

Jalina

Jalina wordt het liefst zoals Freek Vonk, “maar dan wel zonder camera hoor!”. Ze gaat als ontdekkingsreiziger over de wereld reizen, op zoek naar nog niet eerder ontdekte diersoorten. Haar droombestemmingen gaan van Brazilië tot Amerika, waar ze het liefst met het vliegtuig heen gaat. Alleen als het echt moet gaat ze met de boot: “Want soms ben ik nog wel een beetje zeeziek”.

Noelhy 

Noelhy vindt het een moeilijke vraag, helemaal zeker is ze nog niet over wat ze later wil worden. Voor nu lijkt het haar in ieder geval leuk iets met turnen en vloggen te doen. Ze turnt namelijk zelf en kijkt daarnaast heel veel vlogs, van bijvoorbeeld Familie Lakap of MeisjeDjamila. Ideeën voor haar eigen Youtube-filmpjes heeft ze al te over, voor tweelingchallenges of projecten met zelfgemaakt slijm.

Vince

Vince heeft elke woensdag basketball-training en is dus al een eind op weg zijn droom te realiseren; basketballmeester worden. Of misschien toch professioneel basketballer. Die twee kunnen wel goed samen, denkt hij. De regels van het spel kent hij al; het verschil tussen een gewoon schot op de basket en een driepunter legt hij haarfijn uit. 

Lina

Lina krijgt later een druk bestaan. Naast juffrouw van groep 1/2 op de Nicolaasschool, waar ze op dit moment zelf in groep 6 zit, wil ze ook graag dansjuf worden. De indeling heeft ze wel al duidelijk: twee dagen lesgeven op school, drie dagen in de gymzaal. Omdat ze zo’n druk programma krijgt vindt ze wel dat ze een auto nodig heeft, het liefst ook een rijbewijs. Hoe moet ze anders telkens van de dansschool naar de Nicolaasschool? 

Haktan en Michelle

Haktan wil president worden, het liefst van heel Nederland. Michelle ook (nadat ze overwoog koningin van Polen te worden, maar helaas is die positie al door haar tante vervuld). Voor een concurrentiestrijd zorgt dit niet: “Dat is handig als we op vakantie willen”, stelt Haktan: “Dan kan Michelle president zijn als ik weg ben”. Nederland verdelen ze in tweeën, Michelle wil graag het gedeelte zónder boeven. De problemen die het toekomstige presidenten-team gaat pakken zijn divers; straten moeten schoon en opgeruimd zijn, boeven moeten naar het gevang en, misschien wel de belangrijkste: juffen en meesters moeten meer geld krijgen. Samenwerken zien ze wel zitten, want in je eentje is het presidentschap wel erg druk. Wel wordt alvast nagedacht over de indeling van het presidentskantoor, want met z’n tweeën op één stoel is misschien niet zo praktisch…

Joel

Joel wordt wetenschapper. Zo’n eentje met een labjas en veiligheidsbril, in een laboratorium dat hij zelf gebouwd heeft (“Of misschien moet mijn vader een klein beetje helpen”). Daar gaat hij, omgeven door flesjes, dopjes en microscopen, ontdekken uit welke moleculen dingen bestaan. Hij heeft nog flink wat te onderzoeken, pas ontdekte hij namelijk dat eigenlijk alles uit moleculen bestaat. Het potlood op de  schooltafel heeft hij in ieder geval al onderzocht: dat bestaat uit hout-moleculen en grafiet-moleculen.